Hoe kun je solliciteren?

Gewoon door een mailtje te sturen aan stage@scheldestromen.nl. Je brief en cv gaat naar de afdeling. Als we plaats hebben, krijg je een uitnodiging voor een gesprek. Dat proberen we zo snel mogelijk te doen, je krijgt sowieso een reactie.

Krijg je een stagevergoeding?

Ja! Als je mbo-student bent krijg je € 350,- per maand. Hbo- en wo-studenten krijgen € 400,- per maand. Deze bedragen zijn bruto.

Waarom zou je voor een stage bij het waterschap kiezen?

We zien je als een echte collega, dus we helpen je op weg, krijgt een laptop te leen, ervaart de informele werksfeer en krijgt flexibele werktijden. Op kantoor kan je werken van 07.00 tot 19.00 uur en ook thuiswerken is mogelijk. Begin je later, dan werk je gewoon wat langer door. Als je een terugkomdag hebt op school, mag dat onder werktijd. 

Ons hoofdkantoor in Middelburg ligt direct naast het trein- en busstation, goed bereikbaar dus! Daarnaast werken mensen graag bij ons vanwege het maatschappelijke belang. Het waterschapswerk doet er echt toe. Je werkt mee aan een veilig Zeeland.

Maar wat doet het waterschap nou eigenlijk?

Veel mensen weten niet zo goed wat het waterschap doet. Dat we werken aan sterke dijken en duinen is vaak nog wel bekend. Maar dat we ook 4.000 kilometer polderwegen en 12.000 kilometer sloten onderhouden? En dat we al het rioolwater zuiveren? We zijn dagelijks bezig met thema’s als waterveiligheid, klimaat, zoetwater, circulaire economie en zeespiegelstijging. Zo werken we met 470 waterschappers aan een veilig Zeeland. Ook iets voor jou?

Stagiairs - Iris en Esmée

Iris: "Ik kijk ernaar uit om de organisatie en collega’s beter te leren kennen"

twee vrouwelijke stagiairs die glimlachend bij een tafel zitten.

Myrthe en Jordi - HZ studenten

Jordi: "Ik zou deze stage echt aanraden bij andere studenten. Je kan ook bij andere teams meekijken, dat voegt echt wat toe aan je afstudeerperiode.”

Twee stagiairs, een meisje en een jongen, kijken lachend in de camera.

Anthony en Mihail - HZ studenten

Mihail: “Zelfs als collega’s geen Engels spreken, kan je zien dat ze vriendelijk zijn en goede intenties hebben.”

Twee mannelijke stagiairs die glimlachend naast elkaar staan

Sefano Wong - mbo ICT-beheer

"Een docent van mij zei dat Rijkswaterstaat een goede stageplek was. En toen heb ik dat door elkaar gehaald met het waterschap. Maar ik ben heel blij dat ik die fout heb gemaakt."

Een jonge man zit op een bank met zijn benen over elkaar en kijkt lachend de camera in.

Naomi Braat - mbo Management Assistent

"Naast de leuke klusjes is er ook een goede werksfeer. Er gebeuren veel gezellige dingen, zo gaan we vaak een rondje lopen tijdens de lunchpauze. Ook fijn dat je geen vaste plek hebt en flexibele werktijden."

Jonge vrouw zit met haar benen over elkaar voor een groene mosmuur.

Jelmer Appelo - hbo Civiele Techniek

"Ik zou nieuwe stagiairs graag het volgende meegeven: probeer zoveel mogelijk contact te leggen, want dat brengt je verder. En luister en kijk goed naar andere mensen."

Een jonge man zit op een kantoorfiets met een bekertje in zijn hand.

Marleen Lensvelt - hbo Rechten

"Het is eigenlijk een hele informele organisatie. En heel erg laagdrempelig. Helemaal niet oud en stoffig, zoals over het waterschap wel eens gezegd wordt."

Een jonge vrouw zicht achter een computer en kijkt lachend de camera in.

Ruben Bals - mbo Redactiemedewerker

“Je mag hier veel en je kan hier heel veel. Je leert veel, je mag fouten maken en bovenal is iedereen bereid om je te helpen, of ze nou op jouw afdeling zitten of op een andere."

Een jonge man zit voor een raam en kijkt lachend de camera in.