De dijken en natuur maakt het ook echt aantrekkelijk om hier te studeren.”
- Anthony

Waarom deze studie hier?

Anthony: “We zitten in dezelfde klas op de HZ in Middelburg, hier studeren we civiele techniek. Ik kom zelf uit Nigeria en wilde graag deze studie doen in een land waar ze echt bekend zijn met het vak. Dit doe ik in Zeeland, omdat je de praktijk en theorie leert. De dijken en natuur maakt het ook echt aantrekkelijk om hier te studeren.”
Mihail: “Ik was altijd al geïnteresseerd in het vak. Maar hier leer je de praktijk. Waar ik vandaan kom, Bulgarije, leren we veel theorie. Dat wilde ik dus niet. Het vak is meer ontwikkeld dan in mijn land.             

Hoe ziet jullie afstudeerperiode eruit?

Anthony: “Ik werk aan mijn scriptie bij de afdeling waterkeringen. Ik vergelijk de kleilagen op de dijken. De klei die ze nu gebruiken is geïmporteerd vanuit andere landen en ik moet onderzoeken of we onze eigen klei ook kunnen gebruiken.”
Mihail: “Mijn scriptie gaat ook over dijken maar dan net anders. Ik moet deze vraag beantwoorden met mijn onderzoek: Hoe wordt de doorlatendheid van de dekkende kleilaag op de dijk beïnvloed door verdamping, dierenholen en neerslag?”

Hoe zijn de Zeeuwen?

Anthony: “Ze zijn allemaal echt vriendelijk. Ik heb helemaal geen problemen gehad met een taalbarrière.”
Mihail: “Zelfs als collega’s geen Engels spreken, kan je zien dat ze vriendelijk zijn en goede intenties hebben.”