Word jij ook een waterschapper?

Waterschappers zijn doeners. Met de voeten -soms letterlijk- in de klei. Iedere Zeeuw is dagelijks afhankelijk van ons werk. En onze rol krijgt nog meer impact als je kijkt naar de enorme uitdagingen door klimaatverandering, zoals de zeespiegelstijging en beschikbaarheid van zoetwater. Om Zeeland veilig te houden en het welzijn van haar inwoners te waarborgen, zoeken wij collega’s die mee willen bouwen aan onze prachtige provincie.

Bekijk onze vacatures

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij het waterschap komt met prima arbeidsvoorwaarden. Lees hier alles over salaris, vrije dagen, opleidingsmogelijkheden en meer.

Wij vallen onder de cao Werken voor waterschappen. Wil je meer weten over de inhoud van de cao? Bekijk dan de website van de Vereniging werken voor waterschappen.

Salaris en toeslagen

Wij werken met een functiehuis dat gekoppeld is aan salarisschalen. Afhankelijk van opleiding, werkervaring en leeftijd wordt er een salaris bepaald. Vanaf dan groeit jouw salaris mee aan de hand van jouw functioneren en/of ontwikkeling. Wij vermelden in onze vacatures altijd welke salarisschaal van toepassing is. 

Afhankelijk van je functie, kan je ook recht hebben op extra toelages en/of vergoedingen. Denk bijvoorbeeld aan een wachtdiensttoelage of thuiswerkvergoeding.

Vakantiedagen en werktijden

Een fulltime werkweek is bij ons 36 uur. Wij bieden flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever uitslapen? Dat kan allemaal, want je kan werken tussen 07.00u en 19.00u. Ook krijg je 20 vakantiedagen.

Opleiding en vitaliteit

Je krijgt een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar. Dit kan je inzetten voor loopbaanontwikkeling en vitaliteit. Denk hierbij aan een training Timemanagement of een fitheidstest. Vitaliteit is voor ons belangrijk. Wij vergoeden daarom ook deels je sportschoolabonnement. 

Voor opleidingen met organisatiebreed belang of die noodzakelijk zijn voor je functie-uitoefening hebben we een algemeen opleidingsbudget. 

Individueel Keuze Budget (IKB)

Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je bruto maandsalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt of dat je het laat uitbetalen. Je kunt er bijvoorbeeld extra vrije dagen van kopen. 

Mobiliteit en ICT

Wij hebben ons eigen wagenpark. Voor werkafspraken staat er daarom altijd een bedrijfsauto tot je beschikking. Bij een aantal functies hoort een bedrijfsauto tot de arbeidsvoorwaarden. Voor woon-werkverkeer krijg je reiskostenvergoeding en ook de T-tag wordt vergoed. Daarnaast krijg je een laptop, iPad en iPhone. 

Verhalen van collega's

Bernd - adviseur aquatische ecologie

"Je weet waar je aan toe bent doordat je voor een groot deel je eigen werktijden indeelt. Dit zorgt voor flexibiliteit en geeft ruimte voor andere dingen naast het werk, zoals bijvoorbeeld het gezin en hobby’s."

Een man staat met een tablet in zijn hand voor een sloot en kijkt de camera in.
Verhalen van collega's

Jelle-Jan - technisch manager

"Het werk dat we hier doen, verbetert onze eigen provincie. Je kan ervoor zorgen dat Zeeland een nog aantrekkelijkere en veiligere plaats wordt voor haar inwoners."

Een man staat in de zee met een meetlint.
Verhalen van collega's

Maarten - keukenmedewerker

"Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend en ik mag ze op mijn eigen manier uitvoeren. Iedereen hier is heel beleefd en ik mag altijd om hulp vragen."

Persoon staat groente te snijden in een keuken.
Verhalen van collega's

Anne - communicatieadviseur

"We zijn een mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke functie. Niet te statig en stoffig, maar bomvol kennis en collega’s die een hart hebben voor de zaak."

Een vrouw staat met haar armen over elkaar tegen een muur vol grafitti.
Verhalen van collega's

Jan - huismeester

"Het feit dat ik in een rolstoel zit is niet meer dan gewoon een feit. Doordat ik onder de Participatiewet val, worden aanpassingen aan mijn werkplek en het gebouw door de gemeente geregeld." 

Een foto van een persoon in een rolstoel achter een bureau.
Verhalen van collega's

Gertjan - procesoperator

"Dagdiensten én zelf bepalen hoe lang je werkt op een dag, als je maar aan je 36 uur per week komt en de bezetting van de waterzuivering op orde blijft."

Een man staat bij een luik op de rioolwaterzuivering.
Verhalen van collega's

Jan Willem - muskusrattenbestrijder

"Doordat we diep het veld in gaan, zien we dingen die anderen nooit te zien krijgen. Én ik ben de eerste die de natuur ieder seizoen ziet veranderen, dat vind ik ontzettend mooi."

Een man staat met zijn handen in zijn zakken voor een waterschapsauto.

Selectieprocedure

Interesse in een van onze vacatures? Zo gaat het selectieproces in z'n werk. Heb je na het lezen van deze stappen nog vragen over onze selectieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Ingrid van Bragt via recruiter@scheldestromen.nl of 06-23640680.

We hechten veel waarde aan de bescherming van je privacy. Wij gaan dan ook zorgvuldig om met je persoonsgegevens.

Stap 1: solliciteren

Yes, gelukt! Je hebt je cv en motivatiebrief naar ons verzonden. Je ontvangt nu een automatische ontvangstbevestiging. Heb je deze binnen 24 uur niet ontvangen (tip: check ook je spambox)? Neem dan contact op met onze recruiter Ingrid van Bragt via recruiter@scheldestromen.nl of 06-23640680.

Het is nu even geduld hebben tot de sluitingsdatum voorbij is. Hierna worden intern alle sollicitaties besproken en daarna bellen of mailen we je met de uitslag. We streven ernaar alle sollicitanten altijd een persoonlijke terugkoppeling te geven. 

Helaas wordt niet altijd iedereen uitgenodigd voor een gesprek. We proberen een afwijzing altijd zo goed mogelijk te onderbouwen en hopen dat het je niet ontmoedigt om het in de toekomst nogmaals te proberen. 

Stap 2: het eerste sollicitatiegesprek

De datum voor het eerste sollicitatiegesprek wordt altijd vermeld in de vacaturetekst en staat vast. Houd er dus rekening mee bij het solliciteren dat je deze datum beschikbaar bent. Het eerste gesprek is oriënterend van aard en voer je met de teamleider en enkele collega’s uit het team. Zij gaan vakinhoudelijk in op jouw profiel om te bepalen of je kennis en ervaring voldoende zijn voor de functie. 

Ga je door naar het tweede gesprek? Binnen 1 werkdag word je gebeld door de recruiter en daarna ontvang je de salarisvoorwaarden, waarbij je max. 2 werkdagen krijgt om jouw akkoord te geven. Zodra je akkoord bent, volgt een competentietest, waar je 2 dagen de tijd voor krijgt om deze te maken. De resultaten van de test ontvang je van de recruiter. 

Ben je niet uitgenodigd voor een tweede gesprek? Dan belt de teamleider je om dit te vertellen en zal deze ook uitleggen wat de reden hiervan is. 

Stap 3: het tweede sollicitatiegesprek

Je bent bijna aan het eind van de selectieprocedure. Het tweede gesprek voer je met de recruiter, teamleider en eventueel het afdelingshoofd. In dit gesprek ga je dieper in op de testresultaten en kan je nog wat vragen stellen. Binnen 1 dag word je door de teamleider gebeld met de uitslag en weet je of je aangenomen bent of niet. Zo niet, dan legt de teamleider uit wat de reden hiervan is en zal hij je voorzien van constructieve feedback. 

Ben je aangenomen? Gefeliciteerd met je nieuwe baan en welkom bij waterschap Scheldestromen! De teamleider zal de details voor je eerste werkdag met je bespreken en de personeelsadministratie handelt de verdere documentatie af. 

5 studenten zitten op een bank met een salontafel ervoor.

Stage

Stagelopen bij het waterschap? Dat is vaak wel mogelijk! Onze organisatie is groot dus hebben we veel collega’s die jouw frisse blik graag gebruiken.

Lees alles over stagelopen

Participatiewet

De Participatiewet is bedoeld om o.a. mensen met ziekte of een arbeidsbeperking meer kans te geven op de arbeidsmarkt. Een onderdeel van de Participatiewet is de Banenafspraak. Collega Jan valt onder de Banenafspraak.

De Banenafspraak

Een onderdeel van de Participatiewet is de Banenafspraak die tussen de overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties is gemaakt. Bedrijven met meer dan 25 werknemers zijn verplicht mensen aan te nemen die onder de Banenafspraak vallen. Zo ook wij en vanuit maatschappelijke betrokkenheid doen we dit graag.

Bekijk onze vacatures

Ondersteuning

De Werkbedrijven helpen bij het plaatsen van mensen die onder de Banenafspraak vallen en begeleiden ze op de werkplek. Daarnaast is het mogelijk hulp te krijgen bij het aanpassen van jouw werkplek of kan er een jobcoach ingezet worden die je persoonlijke training of langdurige begeleiding geeft. Collega Jan kan hierover meepraten.

Lees het verhaal van Jan

Vacatures

Geïnteresseerd in een baan bij het waterschap? Bekijk snel onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie!