Je mag hier veel en je kan hier heel veel. Je leert veel, je mag fouten maken en bovenal is iedereen bereid om je te helpen, of ze nou op jouw afdeling zitten of op een andere.”

Hoe ben je bij het waterschap terecht gekomen? 

“Ik woon zelf in Bergen op Zoom, maar wilde graag in een andere provincie stage lopen en het liefst bij een overheidsinstantie. Ik wist een klein beetje wat een waterschap deed en heb toen een open sollicitatie verstuurd omdat het mij echt leuk leek. Na een gesprek was ik aangenomen. Toen merkte ik direct hoeveel moeite het waterschap doet voor stagiaires.”

Hoe ziet een gemiddelde stagedag eruit?

“Mijn dag begint elke dag achter mijn bureau. Dan controleer ik mijn afspraken en mails en kijk ik naar meldingen in ons sociale media systeem. Daarna ga ik aan de slag met schrijven van stukjes voor het personeelsblad, het externe blad Scheldestromen of het wekelijkse online personeelsblad. Tijdens de pauze loop ik vaak een rondje door het mooie centrum van Middelburg, zeker tijdens lekker weer echt een aanrader. Na de pauze ga ik aan de slag met wat leuke klusjes, bijvoorbeeld helpen met het voorbereiden van een evenement, zoals het college dijkveiligheid of of schrijf ik wat kleine berichten voor de socials of intranet. Ook beheer ik vaak de mailbox van team Communicatie. Na een drukke dag sluit ik meestal rond 17.00 uur weer af.”

Wat is het leukste dat je tot nu toe gedaan hebt?

“Het leukste is echt heel moeilijk, maar ik zal er twee uitpakken. Ik heb tijdens de verkiezingscampagne echt heel veel leuke dingen gedaan. Zo was ik nauw betrokken bij de socials en mocht ik helpen en meedenken over de aftrap van de campagne. Het tweede wat ik echt heel leuk vond was dat ik een dagje mocht meelopen met een kantonnier Waterkeringen. Ik heb dat toen gevlogd voor het online personeelsblad.”

Zou je mensen aanbevelen om stage te lopen bij het waterschap?

“Zeker, je mag hier veel en je kan hier heel veel. Je leert veel, je mag fouten maken en bovenal is iedereen bereid om je te helpen, of ze nou op jouw afdeling zitten of op een andere.”

Wat zou je nieuwe stagiairs meegeven?

“Dat je het vooral moet aangeven als je dingen wilt doen. Je krijgt veel kansen, maar af en toe moet je je kansen ook zelf opzoeken. En actief oppakken. Vraag bijvoorbeeld of je mee mag als een collega ergens naar toe gaat wat je leuk lijkt."