Het is eigenlijk een hele informele organisatie. En heel erg laagdrempelig. Helemaal niet oud en stoffig, zoals over het waterschap wel eens gezegd wordt.”

Hoe ben je bij het waterschap terecht gekomen?

“Ik was in de omgeving aan het zoeken. Ik zat in de stadsbus en ik reed langs het kantoor in Terneuzen en besloot de mogelijkheden bij Scheldestromen te bekijken. Op dat moment stond er geen vacature open. Ik heb toen een open sollicitatie verstuurd en ben daarna op gesprek geweest. In eerste instantie was er een ander meisje gekozen voor het onderwerp waar ik op afstudeer, maar die had een andere opdracht gevonden bij een andere organisatie. Dus mocht ik aan de slag”

Hoe ziet een gemiddelde stagedag eruit?

“Ik begin om 8.00 uur en dan start ik mijn computer op. Eerst kijk ik naar mijn agenda. Als ik een afspraak heb kijk ik even hoe laat en waar. Mocht ik die dag een interview hebben, dan bereid ik me goed voor een kijk nog een keer naar de vragen. Ik houd me alleen bezig met mijn onderzoek, dus ik ben bijvoorbeeld niet bij het teamoverleg. Mijn onderzoek gaat over hoe juridisch bewust medewerkers zijn en hoeveel juridische kennis zij hebben. Hoe ze dingen aanpakken en wat de gevolgen zijn als het sluiten van overeenkomsten fout gaat.”

Wat is het leukste dat je tot nu toe gedaan hebt?

“Mensen interviewen voor mijn onderzoek. Vooral omdat ik het heel leuk vind om te zien wat mensen hier doen. Het is echt heel erg leuk als een waterschapper heel erg enthousiast vertelt over het werk.”

Zou je mensen aanbevelingen om stage te lopen bij het waterschap?

“Ja, zeker. Het is heel divers qua werkzaamheden en dat geldt ook voor je werkplek, omdat het flexplekken zijn. Het is eigenlijk een hele informele organisatie. En heel erg laagdrempelig. Helemaal niet oud en stoffig, zoals over het waterschap wel eens gezegd wordt. Daardoor is het heel fijn om hier stage te lopen. En je kan af en toe lekker thuiswerken.”

Welke eigenschappen wil je ontwikkelen tijdens je stage bij het waterschap?

“Ik zou graag wat proactiever willen worden. Af en toe nog iets meer naar mensen toe stappen en meer contact leggen met collega’s.”