Naast de leuke klusjes is er ook een goede werksfeer. Er gebeuren veel gezellige dingen, zo gaan we vaak een rondje lopen tijdens de lunchpauze. Ook fijn dat je geen vaste werkplek hebt en flexibele werktijden.”

Naomi: “Ik ben bij het waterschap gekomen doordat ik altijd met het OV naar school ging. Toen kwam ik vaak langs het kantoor en ben ik het gaan opzoeken op het internet. Ik kwam er achter dat er een vacature openstond en dat ik met mijn opleiding hier ook stage kon lopen. Dus heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen. Ik doe veel op een stagedag, ze zijn vaak heel productief. Ik krijg heel veel taken die ik moet afronden, zoals pasje inscannen en formulieren in het personeelsdossier zetten. Ook verstuur ik certificaten en diploma’s. Ik heb geen vaste taken, maar help vooral als anderen mijn hulp nodig hebben. Dit komt omdat ik maar twee dagen per week stage loop.

Het leukste wat ik doe is de familiemiddag voor nieuwe waterschappers. Ik ben daar het meest mee bezig. Zo maak ik het draaiboek, verstuur uitnodigingen, regel catering en bloemen en maak een lijst me de aanwezigen voor de directie. In mijn stagetijd heb ik dat twee keer gedaan en het is nu ook een examenonderdeel. 

Naast de leuke klusjes is er ook een goede werksfeer. Er gebeuren veel gezellige dingen, zo gaan we vaak een rondje lopen tijdens de lunchpauze. Ik zou anderen zeker aanraden stage te gaan lopen bij het waterschap, er zijn veel verschillende afdelingen waar je heel veel kan leren. Ook fijn dat je geen vaste plek hebt en flexibele werktijden. Ik zou elke nieuwe stagiair meegeven rustig aan te doen en je durven uit te spreken als de taken je teveel of te weinig worden, ze gaan er hier goed mee om.”