Agrariërs moeten zelf hun slik opruimen

Kunnen zij dit niet gelijk doen? Dan moeten ze waarschuwingsbordjes langs de weg plaatsen. Zo weten weggebruikers dat ze hun snelheid moeten verlagen. Soms ontstaan er toch gevaarlijke situaties op een weg. De veroorzaker moet dan het waterschap bellen. We bepalen vervolgens samen hoe we de verkeersveiligheid kunnen waarborgen.

Het waterschap houdt toezicht en komt in actie als het niet anders kan

We controleren of landbouwers zich aan de spelregels houden. Doen ze dit niet? Dan bepalen wij of er andere verkeersmaatregelen nodig zijn. Als het gevaarlijk is, kunnen we bijvoorbeeld borden met een lagere maximumsnelheid plaatsen of zelfs de weg tijdelijk afsluiten. De meeste boeren houden zich aan de spelregels, maar het gebeurt wel eens dat het waterschap zelf de modder van de weg moet laten halen. De rekening gaat dan wel altijd naar de boer die de weg heeft vervuild. Bekijk ons uitvoeringsplan onder Downloads.

U kunt gevaarlijke situaties telefonisch melden

Een gevaarlijke verkeerssituatie door slik op de weg, kunt u telefonisch melden. Alleen dan kunnen we direct actie ondernemen om de slik alsnog op te (laten) ruimen. Wij zijn altijd bereikbaar via 088 - 2461000.

Door ons allemaal een beetje aan te passen, houden we het veilig als we de weg op gaan.