Het werk dat we hier doen, verbetert onze eigen provincie. Je kan ervoor zorgen dat Zeeland een nog aantrekkelijkere en veiligere plaats wordt voor haar inwoners.”

“Op de basisschool hield ik mijn spreekbeurt al over de Deltawerken en ik was vastbesloten om na mijn studie in Delft terug te keren naar Zeeland. Hier kom ik vandaan, dit is mijn thuis. 

Het is dan ook bijzonder om in mijn eigen provincie het resultaat te zien van projecten waaraan ik vanaf de eerste dag heb meegewerkt. Met een team van vijf collega’s werken we aan projecten van ontwerp tot realisatie. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, ik stuur bijvoorbeeld de technisch ingenieurs aan. Onderling zijn we erg verschillend van elkaar, qua persoonlijkheid, leeftijd, interesse en werkwijze, maar juist daardoor vullen we elkaar aan en is het nooit saai. 

Er lopen doorgaans ongeveer vier projecten tegelijkertijd. Het mooie van het waterschap is dat je alle fasen doorloopt en in een vroeg stadium invloed hebt op toekomstige ontwikkelingen. Er is hier bij Scheldestromen volop ruimte om innovatieve oplossingen in gang te zetten. Het werk dat we hier doen, verbetert onze eigen provincie. Je kan ervoor zorgen dat Zeeland een nog aantrekkelijkere en veiligere plaats wordt voor haar inwoners. 

In de nabije toekomst staat vooral het versterken van de dijken centraal. Hiervoor hopen we veel nieuwe, enthousiaste collega’s te verwelkomen om er samen voor te zorgen dat de veiligheid van Zeeuwen tegen overstromingen gewaarborgd blijft.”

Wil jij Jelle-Jans collega worden?