We zijn een mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke functie. Niet te statig en stoffig, maar bomvol kennis en collega’s die een hart hebben voor de zaak.”

“Als je van Zeeland houdt, zit je hier goed. We zijn een mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke functie. Niet te statig en stoffig, maar bomvol kennis en collega’s die een hart hebben voor de zaak. Dat blijkt ook wel als je ziet hoeveel mensen hier al jarenlang in dienst zijn en nog steeds blij worden van hun werk. 

Het is bovendien fijn te merken dat het waterschap, als werkgever, ons waardeert. We ontvingen bijvoorbeeld leuke pakketjes thuis tijdens de lockdowns en er zijn borrels en barbecues. Ik vind dat erg belangrijk: een goede teamspirit. Dat heb ik bij mijn vorige baan ook gemerkt. Daar was ik contentmedewerker in een fantastisch team met een sterke onderlinge band, dat elkaar door ellende sleepte wanneer dat nodig was.

En toch heb ik 2 jaar geleden de overstap naar waterschap Scheldestromen gemaakt. De doorslaggevende factor was de locatie; Zeeland. Ik kom uit Middelburg en ben er na mijn studie in Utrecht weer naartoe verhuisd. Daarnaast miste ik betekenis bij mijn vorige, commerciële, werkgever die ik bij het waterschap wel gevonden heb. Hier zijn we samen continu bezig voor de veiligheid van de inwoners van Zeeland. Ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen, plusuren die je weer kunt inzetten voor vrije tijd en de flexibiliteit in werktijden speelden een rol. Het kan hier allemaal, er ging echt een wereld voor me open. 

Als communicatieadviseur ligt mijn focus vooral op de online communicatie, huisstijl en educatie. Momenteel werk ik ook mee aan de nieuwe werken bij-pagina. In de toekomst wil ik meer leren over digitale toegankelijkheid en die kennis overbrengen binnen het waterschap. Er is nog een hoop winst te behalen. Ideeën zijn sowieso altijd welkom. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat de nieuwe aanwas binnen de organisatie uiteenlopende achtergronden heeft. Iedereen neemt weer een stukje kennis en frisse ideeën met zich mee. Op naar een toekomstbestendig waterschap!” 

Wil jij Anne's collega worden?