Start groot groenonderhoud

Marien Weststrate: “De storm begin november laat goed zien waarom het jaarlijks onderhoud zo belangrijk is. Want de veiligheid op onze wegen is onze topprioriteit én onze wettelijke verantwoordelijkheid. Door goed en tijdig onderhoud, willen we voorkomen dat oude en zieke bomen een gevaar vormen voor de weggebruikers.”  

Jaarlijks onderhoud

We houden goed bij in welke staat de bomen verkeren. Jaarlijks controleren de groenmedewerkers de conditie van ruim 30.000 van de 125.000 bomen, zodat we elke vier jaar het totale aantal gecontroleerd hebben. Weststrate: “Zo weten we wanneer snoeiwerkzaamheden of het vervangen van bomen noodzakelijk is. We verwijderen de komende periode oude en zieke bomen en planten daarvoor nieuwe bomen aan.” 

Biodiversiteit

Onze collega's gaven een speciale bomenles op de basisschool in Kortgene. Na de les planten de leerlingen 40 bomen aan langs de MolendijkDeze dijk is een prachtige locatie, vlakbij een nieuwe wijk 'de Stadspolder', dus goed geschikt voor de aanplant van nieuwe bomen. We planten elzen en populieren aan. Weststrate: “We kiezen bewust voor verschillende boomsoorten voor het vergroten van de biodiversiteit. Verschillende struik- en boomsoorten verbeteren het leefgebied van planten en dieren in de bermen. Een combinatie van diverse boomsoorten zijn samen minder vatbaar voor ziektes. Zo voorkomen we dat we langs een weg alle bomen in één keer moeten rooien, omdat een bepaalde soort ziek is of de maximale leeftijd heeft bereikt.”