Verkiezingspleinen en vacaturestands

Voor kiezers is zo’n verkiezingsplein een goed moment om te beoordelen welke partij het dichtstbij hun belangen staat om op 15 maart een goede keuze te maken. Alle partijen staan klaar om met de bezoekers in gesprek te gaan. Bovendien krijgt de bezoeker er algemene informatie over de verkiezingen en het belang ervan. 
Wie het leuk lijkt om bij het waterschap te werken, kan terecht bij de vacaturestand waar oude en nieuwe medewerkers vertellen over hoe het is. Het waterschap heeft momenteel verschillende vacatures: scheldestromen.nl/vacatures.

Rioolwaterzuivering Terneuzen

Op de zuivering vinden heel de dag door rondleidingen plaats. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien (en ruiken) welke reis het rioolwater aflegt en hoe het schoon genoeg de natuur in gaat. Geïnteresseerd in de techniek achter het zuiveringsproces? Dan kan men zich laten informeren door onze deskundigen. Ook interessant voor leerkrachten en scholieren die voor belangrijke studiekeuzes staan. Of voor mensen die een baan zoeken in technisch onderhoud of procestechniek. Voor kinderen zijn er leerzame activiteiten en bezoekers kunnen door de watertafel met eigen ogen zien wat er gebeurt als een woongebied helemaal volgelegd wordt met tegels en asfalt. 

Kantoor Middelburg

Een mooi moment om het waterschapskantoor langs het Kanaal door Walcheren van binnen te bekijken. Bezoekers pakken het unieke uitzicht mee tijdens de activiteiten van de uitgezette route. Ze komen langs waterschappers die vertellen over hoe we werken aan veilige dijken, schoon en voldoende water in de sloot, rioolwaterzuivering en veilige wegen met gezonde bomen en struiken. Er wordt een dijkveiligheidscollege gegeven, er zijn 3D-beelden van de nieuwe peilboot en Droppie Water loopt rond. Leuk voor jong en oud!