Pas op slik op de weg!

Rijd je op een mooie najaarsdag door onze prachtige provincie? Dan kom je ongetwijfeld overal landbouwers tegen die druk in de weer zijn om hun producten van het land te halen. Ook bij regen, gaat hun werk gewoon door. De modder blijft dan vaak aan hun wielen kleven. En daarna komt het op de weg. Slik op de weg die nat wordt van de regen, kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom verwachten wij dat iedereen zich een beetje aanpast. De landbouwer moet zijn slik opruimen en de weggebruiker moet zijn snelheid verlagen. En het waterschap? Wij zorgen ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. We vragen daarbij om een beetje begrip voor elkaar. Slik in onze landbouwprovincie is namelijk nooit 100% te voorkomen.

Agrariërs moeten zelf hun slik opruimen

Kunnen zij dit niet gelijk doen? Dan moeten ze waarschuwingsbordjes langs de weg plaatsen. Zo weten weggebruikers dat ze hun snelheid moeten verlagen. Soms ontstaan er toch gevaarlijke situaties op een weg. De veroorzaker moet dan het waterschap bellen. We bepalen vervolgens samen hoe we de verkeersveiligheid kunnen waarborgen.

Het waterschap houdt toezicht en komt in actie als het niet anders kan

We controleren of landbouwers zich aan de spelregels houden. Doen ze dit niet? Dan bepalen wij of er andere verkeersmaatregelen nodig zijn. Als het gevaarlijk is, kunnen we bijvoorbeeld borden met een lagere maximumsnelheid plaatsen of zelfs de weg tijdelijk afsluiten. De meeste boeren houden zich aan de spelregels, maar het gebeurt wel eens dat het waterschap zelf de modder van de weg moet laten halen. De rekening gaat dan wel altijd naar de boer die de weg heeft vervuild. Kijk hier naar ons uitvoeringsplan (pdf, 33 kb).

U kunt gevaarlijke situaties telefonisch melden

Een gevaarlijke verkeerssituatie door slik op de weg, kunt u telefonisch melden. Alleen dan kunnen we direct actie ondernemen om de slik alsnog op te (laten) ruimen. Wij zijn altijd bereikbaar via  088 - 2461000.

Door ons allemaal een beetje aan te passen, houden we het veilig als we de weg op gaan.