Van alle gemakken voorzien bij het Veerse Meer

Het is een mooie zonnige dag. Tijd om te genieten. U wilt misschien een paar dagen weg met uw boot. Of gewoon een dagje zonnen bij het water zonder overal zand in, onder en tussen te voelen. Misschien behoort picknicken op een eiland ook tot de mogelijkheden. Op, in en rond het Veerse Meer kan dat allemaal. Waterschap Scheldestromen wenst u veel plezier. Het doet veel om uw verblijf prettiger te maken.

Het waterschap maait, plaatst steigers en zorgt voor toiletten

Waterschap Scheldestromen is overal te vinden in het buitengebied. Sterke dijken zijn ons handelsmerk, 24 uur per dag zuiveren we het afvalwater, onze wegen moeten veilig zijn en onze poldergemalen en stuwen zorgen dat er niet te veel en niet te weinig water in sloot staat. Maar we willen ook graag dat u kunt genieten in, om en rond het Veerse Meer. Wij doen er alles aan om uw verblijf aangenamer te maken door:

  • het maaien van de recreatieterreinen;
  • het aanleggen en onderhouden van strandjes;
  • het plaatsen en legen van prullenbakken en toiletten;
  • het aanleggen en onderhouden van steigers;
  • het onderhouden van de eilanden;
  • het aanleggen van fietspaden;
  • het onderhouden van oevers en damwanden.

Vindt u dat een van deze zaken niet goed is geregeld of uitgevoerd? We horen graag van u. Bel ons op  088-2461000 of mail naar info@scheldestromen.nl.

U kunt gratis afmeren voor 24 uur

Overal in het meer vindt u steigers en aanlegplaatsen waar u gratis kunt afmeren. In het Veerse Meer geldt de 24-uurs afmeerregeling. Deze regeling hebben we met de omliggende gemeenten ingesteld zodat alle watersporters gratis kunnen genieten van bepaalde plekken. Als iemand een week lang zou afmeren, kunnen anderen nooit bij die plaats komen. Wilt u voor een langere tijd aanleggen? Dan kunt u terecht in een van de prachtige jachthavens.

Natuurlijk mag u barbecueën

Maar voorkom open vuur. Er is overal veel beplanting. We willen voorkomen dat die beschadigd raakt doordat iemand vuurtje wilden stoken. Onze handhavers houden geregeld een oogje in het zeil.

Neem een duik mét waterschoenen

Helaas hebben we in het Veerse Meer op veel plaatsen last van de Japanse oester. Lekker. Maar de schelpen zijn vlijmscherp. Je kunt er diepe snijwonden aan overhouden. Op plaatsen waar veel recreatie is, proberen we zo veel mogelijk oesters weg te halen. We adviseren u altijd met waterschoenen het water in te gaan. In de omgeving van de stranden zorgen we er ook voor dat de oesters zo veel mogelijk worden weggehaald.

Elke ligplaats draagt bij in de kosten voor onderhoud

Het waterschap heeft een overeenkomst met de jachthavens, recreatiebedrijven en watersportverenigingen aan het Veerse Meer. Per ligplaats wordt een vast bedrag betaald als bijdrage in de kosten voor beheer en onderhoud aan de voorzieningen. Waar het waterschap onderhoud gaat uitvoeren, wordt binnen deze samenwerking en met omliggende gemeenten, provincie Zeeland en Rijkswaterstaat afgestemd. Met deze bijdrage blijven we ervoor zorgen dat u een plezierig verblijf heeft bij het Veerse Meer.

Ontdek het Veerse Meer

Activiteiten in en rond het meer, evenementen in de omgeving, restaurants en overnachtingsmogelijkheden; op www.veersemeer.com vindt u alles wat het meer u te bieden heeft. 

Samen handhaven

We hopen dat iedereen het gebied netjes houdt. Buitengewoon opsporingsambtenaren van de omliggende gemeenten Middelburg, Noord-Beveland, Veere en Goes, de RUD, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Het Zeeuwse Landschap, Sportvisserij Zuid-West Nederland, politie Zeeland-West Brabant, Landelijke Eenheid Waterpolitie, NVWA, Natuurmonumenten en waterschap Scheldestromen controleren op deze regels. Samen voeren ze verschillende surveillances en handhavingsacties uit. De handhavingsacties worden ondersteund door de Gebruikersraad Veerse Meer, een vertegenwoordiging van onder andere watersportverenigingen, jachthavens en de Recron. De samenwerkingspartners leveren (buitengewoon) opsporingsambtenaren voor de acties en het waterschap stelt zijn speedboot de Stormvogel ter beschikking. De boot wordt ingezet voor de controles van de eilanden en auto’s worden ingezet voor de controles van op de walsteigers. Met deze acties blijven we ervoor zorgen dat iedereen een plezierig verblijf heeft bij het Veerse Meer.