Aanvraag gastles en/of excursie

Gratis gastles

Wilt u de les eens een middagje uit handen geven? Dat kan. Wij bieden gratis een leuke en leerzame gastles, geschikt voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school.

De gastles gaat over de wereld van het water(schap):

  • dijken en duinen, die ons land verdedigen tegen het water
  • schoonmaken van rioolwater
  • schoon en genoeg water in de sloot
  • muskusratten, die de slootkanten kapot graven

De les duurt anderhalf uur en is interactief, waarbij de kinderen van alles doen. Ze werken met foto’s, werkbladen en vragenlijsten, ze spelen een spelletje, mogen een muskusrat aaien en kijken een filmpje. De kinderen krijgen ook een stripboekje van Droppie Wateren een nuttig cadeautje. 

Na aanmelding via onderstaand formulier nemen wij contact met u op.

Bezoek aan de rioolwaterzuivering

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie bekijken de leerlingen hoe het afvalwater daar aankomt en hoe wij dat schoonmaken. Eerst geeft een educatiemedewerker korte uitleg over de werking van de zuivering. Daarna kunnen de leerlingen daar zelf zien en ruiken hoe dat schoonmaken gebeurt. De kinderen staan aan de rand van een enorm bassin waarin de bacteriën het vuil ‘opeten’. Ze zien wat er met het slib gebeurt, ze leren wat ze wel en niet mogen doorspoelen en waar het schoongemaakte water naar toe gaat. Na afloop krijgen ze allemaal een douchetimer. Daarmee bespaar je 45 liter water per douchebeurt.

De rondleiding duurt ruim een uur. 

Het is mogelijk om voor deze excursie gebruik te maken van de techniekbus. Lees de voorwaarden of reserveer de bus

Vanwege renovatie is een excursie naar rioolwaterzuivering De Verseput in Kerkwerve van mei - december 2023 niet mogelijk.

Gastles over het zuiveren van rioolwater

Als alternatief voor de rondleiding op de rioolwaterzuivering, bieden wij een gastles in de klas aan over het zuiveren van rioolwater. Geef in het aanvraagformulier in het onderste blok aan dat u een gastles wil over het zuiveren van rioolwater. De overige verplichte velden dient u ook in te vullen. 

Gastles 'wonen onder de zeespiegel' groep 6

Speciaal voor de Week van Ons Water maakten we een gastles voor groep 6 over het wonen onder de zeespiegel. Deze extra gastles wordt alleen gegeven in de herfst, precieze data worden nog bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier voor deze gastles.

Democratiegame

Speciaal voor de middelbare scholen is de democratiegame ontwikkeld. Bekijk voor meer informatie het educatie-aanbod voor middelbaar onderwijs.

Mbo/hbo

Ook voor het mbo en hbo kunnen wij gastlessen verzorgen. Hiervoor bieden wij geen standaard programma aan, maar we kijken graag wat er mogelijk is binnen uw wensen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Opgeven reguliere gastlessen en excursie zuivering

Met het ingedrukt houden van CTRL toets kunnen meerdere keuzes gemaakt worden.