Selectieprocedure

Stap 1: Solliciteren
Yes, gelukt! Je hebt je cv en motivatiebrief naar ons verzonden. Je ontvangt nu een automatische ontvangstbevestiging. Heb je deze binnen 24 uur niet ontvangen (tip: check ook je spambox)? Neem dan contact op met onze recruiter Ingrid van Bragt via recruiter@scheldestromen.nl of 06-23640680.

Het is nu even geduld hebben tot de sluitingsdatum voorbij is. Hierna worden intern alle sollicitaties besproken en daarna bellen of mailen we je met de uitslag. We streven ernaar alle sollicitanten altijd een persoonlijke terugkoppeling te geven. 

Helaas wordt niet altijd iedereen uitgenodigd voor een gesprek. We proberen een afwijzing altijd zo goed mogelijk te onderbouwen en hopen dat het je niet ontmoedigt om het in de toekomst nogmaals te proberen. 

Stap 2: Het eerste sollicitatiegesprek
De datum voor het eerste sollicitatiegesprek wordt altijd vermeld in de vacaturetekst en staat vast. Houd er dus rekening mee bij het solliciteren dat je deze datum beschikbaar bent. Het eerste gesprek is oriënterend van aard en voer je met de teamleider en enkele collega’s uit het team. Zij gaan vakinhoudelijk in op jouw profiel om te bepalen of je kennis en ervaring voldoende zijn voor de functie. 

Ga je door naar het tweede gesprek? Binnen 1 werkdag word je gebeld door de recruiter en daarna ontvang je de salarisvoorwaarden, waarbij je max. 2 werkdagen krijgt om jouw akkoord te geven. Zodra je akkoord bent, volgt een competentietest, waar je 2 dagen de tijd voor krijgt om deze te maken. De resultaten van de test ontvang je van de recruiter. 

Ben je niet uitgenodigd voor een tweede gesprek? Dan belt de teamleider je om dit te vertellen en zal deze ook uitleggen wat de reden hiervan is. 

Stap 3: Het tweede sollicitatiegesprek
Je bent bijna aan het eind van de selectieprocedure. Het tweede gesprek voer je met de recruiter, teamleider en eventueel het afdelingshoofd. In dit gesprek ga je dieper in op de testresultaten en kan je nog wat vragen stellen. Binnen 1 dag word je door de teamleider gebeld met de uitslag en weet je of je aangenomen bent of niet. Zo niet, dan legt de teamleider uit wat de reden hiervan is en zal hij je voorzien van constructieve feedback. 

Ben je aangenomen? Gefeliciteerd met je nieuwe baan en welkom bij waterschap Scheldestromen! De teamleider zal de details voor je eerste werkdag met je bespreken en de personeelsadministratie handelt de verdere documentatie af. 


Heb je na het lezen van bovenstaande stappen nog vragen over onze selectieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Ingrid van Bragt via recruiter@scheldestromen.nl of 06-23640680.