Wegwerkzaamheden Axelsestraat, Zaamslag

26 aug 2021

We starten maandag 30 augustus met werkzaamheden aan de Axelsestraat in Zaamslag. Ter hoogte van de Grote Dulper wordt de weg afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden duren tot ongeveer 8 oktober en worden uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Reimerswaal B.V.  

De oude betonnen duiker onder de weg is versleten en kan de huidige verkeersbelasting niet meer aan. Het moet daarom worden vervangen. Een duiker is een grote betonnen koker die on-der de weg ligt om de watergangen met elkaar te verbinden. 

Omleidingen

De Axelsestraat is ter hoogte van de Grote Dulper afgesloten en het verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid. Woningen en percelen aan de Axelsestraat tussen Zaamslag en Axel-sestraat huisnummer 122 zijn alleen vanaf de noordzijde van de weg, dus vanuit Zaamslag be-reikbaar. Woningen en percelen zuidelijk van de Grote Dulper en het buurtschap Steenovens zijn alleen bereikbaar vanuit Margrette. 
Doorgaand verkeer vanuit Zaamslag richting Axel wordt omgeleid via de N290, de Spuiweg en Spui richting Margrette.Het fietsverkeer wordt vanuit Zaamslag omgeleid via de Groeneweg, de Zaamslagsedijk naar de Zaamslagseweg.