Wegreconstructies en fietspadverbredingen

07 jun 2021

In mei begon waterschap Scheldestromen met het jaarlijks onderhoud aan de waterschapswegen. Er staan ook vijf grotere wegreconstructies op het programma. Daarnaast worden twee Walcherse fietspaden verbreed. 

Welke wegen worden aangepakt?

Noldijk Ovezande
Tussen 14 juni en 23 juli krijgt de Noldijk bij Ovezande een nieuwe fundering en nieuw asfalt. 

Ketellappersweg Aagtekerke 
Vanaf 21 juni tot en met 16 juli vinden er werkzaamheden plaats aan de Ketellappersweg bij Aagtekerke. Deze weg wordt verbreed en voorzien van een nieuwe fundering en nieuw asfalt. 

Drie locaties na de zomer
Ná de zomer vinden er werkzaamheden plaats op de volgende locaties:
•    De Krommeweg bij Waarde wordt gedeeltelijk voorzien van een nieuwe fundering en nieuwe asfaltverharding. 
•    Aan het fietspad Watervlietseweg bij IJzendijke wordt schade hersteld die is ontstaan door de wortels van de bomen langs het fietspad. 
•    Aan het fietspad Valkenisseweg bij Biggekerke wordt ook schade hersteld die is ontstaan door wortels van bomen langs het fietspad. Het fietspad wordt daarnaast ook verbreed en voorzien van nieuw asfalt. 

Verbreden fietspaden


Fietspad Bunkerpad

De werkzaamheden aan het fietspad Bunkerpad tussen de Abeelseweg en de Jacoba van Beierenweg vinden al plaats. Het druk bereden fietspad wordt verbreed naar 3,50 meter. Daarnaast vindt onderhoud plaats aan de Jacoba van Beierenweg. Het asfalt wordt verbeterd door het aanbrengen van een nieuwe asfaltconstructie. Deze werkzaamheden worden naar verwachting half juni afgerond. 

Fietspad Zwaanweg

In het najaar wordt ook fietspad Zwaanweg tussen de Galgeweg en de Strandweg bij Dishoek verbreed naar 3,50 meter. Dit fietspad ligt in een natuurgebied. Om deze fietspadverbreding mogelijk te maken, vinden voorafgaand snoeiwerkzaamheden plaats en moeten ongeveer 70 bomen worden gerooid. Elke gerooide boom wordt binnen het natuurgebied Dishoek gecompenseerd.