Gratis activiteiten in Week van Ons Water

Van 12 tot 21 mei 2017 is het weer Week van Ons Water. Ook wij doen weer mee met activiteiten. Zit er iets voor u tussen? Meld u dan direct aan, want vol = vol.

Brakke beestjesles (Middelburg/Veere)

Een leerzame en leuke buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar en in het bezit van een zwemdiploma. De Zeeuwse sloten bevatten vooral brak water. Maar wat leeft er eigenlijk onder water? Met een waadpak, schepnetje en microscoop kunnen kinderen dit ervaren. En wellicht steekt u er zelf ook nog iets van op! Inschrijven is mogelijk voor een van de twee tijdstippen. Locatie is gemaal Poppekinderen tussen Middelburg en Veere. Meld u aan via communicatie@scheldestromen.nl. Vermeld hierbij de naam en leeftijd van het kind/de kinderen en uw naam, adres en telefoonnummer. Vol = vol. U ontvangt een bevestiging.

Woensdag 17 mei, 14.00-15.30 uur
Woensdag 17 mei, 16.00-17.30 uur

 

Bezoek een poldergemaal met vispassage en kom vissen tellen (Schore en Poortvliet).

Zonder poldergemalen houden we geen droge voeten. Tegenwoordig zijn deze robuuste bouwwerken meer dan alleen gebouwen met pompen. De techniek verandert, energiebesparing staat hoog op de agenda en we leggen steeds meer vispassages aan. Kom eens kijken naar de techniek van gemaal Schore bij Kapelle of gemaal Loohoek bij Poortvliet. Benieuwd welke vissen gebruik maken van de vispassages om het achterland in of uit te zwemmen? Wees er dan bij tijdens het lichten van de fuik. Het tijdstip van lichten staat hieronder vermeld.  Aanmelden is niet nodig.  

Zaterdag 13 mei, 10.00-16.00 uur, gemaal Loohoek, Schelphoekseweg, Poortvliet. Lichten van de fuik om 13.30 uur.
Zaterdag 13 mei, 10.00-16.00 uur, gemaal Schore, Schoorse zeedijk, Kapelle. Lichten van de fuik om 11.00 uur en 14.30 uur.

 

College dijkveiligheid (Tholen en Terneuzen)

Hoe veilig wonen we achter de Zeeuwse dijken en duinen? Zijn ze bestand tegen superstormen en zeespiegelstijging? En heeft u enig idee hoe hoog of laag u zelf woont? Dit laagdrempelig college gaat over superstormen, overstromingen en dijken. Waterschappelijk verantwoord! Interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Meld u aan via communicatie@scheldestromen.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen u wilt komen, voor welke locatie en uw naam- en adresgegevens. 

woensdag 10 mei, 19.30-21.00 uur, gemeentehuis Tholen
dinsdag 16 mei, 19.30-21.00 uur, waterschapskantoor Terneuzen


In oktober organiseren we het college ook in andere delen van Zeeland:

maandag 9 oktober, 19.30-21.00 uur, waterschapskantoor Middelburg
donderdag 19 oktober, 19.30-21.00 uur, gemeentehuis Zierikzee

woensdag 25 oktober, 19.30-21.00 uur, gemeentehuis Goes

 

Rondje riool ('s-Gravenpolder, Kerkwerve en Oostburg)

Enig idee waar uw afvalwater naartoe gaat? Ga mee op onze rondleiding over de rioolwaterzuivering en zie, hoor en ruik hoe onze hardwerkende bacterien het water schoonmaken. Meld u aan via communicatie@scheldestromen.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen u wilt komen, voor welke locatie en uw naam- en adresgegevens.

maandag 15 mei, 10.15 - 12.00 uur, rioolwaterzuivering Willem-Annapolder, 's-Gravenpolder
dinsdag 16 mei, 10.15 -12.00 uur, rioolwaterzuivering Verseput, Kerkwerve
donderdag 18 mei, 10.15-12.00 uur, rioolwaterzuivering Oostburg.

 

Wandelen langs de watergang (Middelburg)

Ga mee op deze wandeling langs de Domburgsche Watergang. Deze belangrijke waterloop is enkele jaren geleden fors verbreed om meer water te kunnen bergen. Op veel plaatsen zijn de oevers natuurvriendelijk ingericht. Tijdens deze wandeling hoort en ziet u alles over het waterbeheer. De trekvlotjes in de route maken de wandeling extra leuk. Honden zijn niet toegestaan op de route. Aangezien de route over onverhard terrein gaat, moet u wel goed ter been zijn. Meld u aan via communicatie@scheldestromen.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt en uw naam- en adresgegevens.

vrijdag 12 mei, 14.00-16.00 uur, verzamelen einde Europalaan Middelburg

 

Aanmelden verplicht

Aanmelden voor de activiteiten kan door uw naam- en adresgegevens te mailen naar  communicatie@scheldestromen.nl, vol=vol. Vergeet niet te vermelden met hoeveel personen u wilt deelnemen. U kunt ons ook bellen via 088-2461000 (lokaal tarief), vraag dan naar het team Communicatie. Alle activiteiten zijn gratis.

 

Ons Water

Uit onderzoek blijkt dat het waterbewustzijn bij Nederlanders gering is. Weinig mensen weten wat er bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden. De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland.

www.weekvanonswater.nl