Waterschap vervangt steigers en damwanden in het Veerse Meer

12 nov 2018

Waterschap Scheldestromen start deze week met werkzaamheden aan de haven van Haringvreter en bij recreatiegebieden van de Schotsman en de Ruiterplaat. Op beide locaties zijn houten damwanden aan vervanging toe. Bij de haven van Haringvreter vervangt het waterschap ook twee steigers en baggert het daar de haven om de toegankelijkheid te waarborgen. Aannemersbedrijf De Jonge Waterbouw uit ’s-Heer Abtskerke voert het werk uit.


Haven van de Haringvreter
De huidige houten damwand bij de Haringvreter, waar boten kunnen aanmeren, is aan vervanging toe. De damwand wordt vervangen door een kunststof damwand. Na het onderhoud is de oever in de haven weer beschermd en is er voor gebruikers een kwalitatief hoogwaardige en veilige aanlegvoorziening. Tijdens deze werkzaamheden is de haven van Haringvreter afgesloten voor recreatie. Vaartuigen kunnen tijdens de werkzaamheden wel aanleggen bij de steiger aan de westzijde van de Haringveter. Naar verwachting is het werk eind januari 2019 afgerond.

Recreatieterreinen Schotsman en Ruiterplaat
Het waterschap vervangt ook vijf houten damwanden voor kunststof damwanden bij de recreatiegebieden van de Schotsman en de Ruiterplaat. De damwanden op deze locatie geven beschutting aan zwemmers en surfers. Daarnaast beschermen deze damwanden de grindoever. Na het onderhoud is de oever beschermd tegen golven. Tijdens het werk zijn de locaties wel toegankelijk voor recreatie. De werkzaamheden zijn eind december 2018 afgerond.


Klik op de link voor de exacte locaties.