Uitslagenavond waterschapsverkiezingen

06 mrt 2023

Waterschap Scheldestromen organiseert in de nacht van 15 op 16 maart een verkiezingsca-fé. Vanaf 23.30 uur worden de eerste voorlopige uitslagen op partijniveau bekendgemaakt. Deze openbaar toegankelijke bijeenkomst vindt plaats in het hoofdkantoor in Middelburg, Kanaalweg 1, en staat onder leiding van ‘nachtvoorzitter’ Ramona van Zweden. 

Programma

22.30 uur                Inloop 
23.00 uur                Welkom 
                                  Gedurende de avond diverse aangename onderbrekingen en interviews
                                  Flitsbezoek Commissaris van de Koning Han Polman 
Vanaf 23.30 uur    Verwachting eerste uitslagen
3.00 uur                  Verwachting dat alle partij-uitslagen binnen zijn    
            
De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Omstreeks 23.30/23.45 uur verwachten we de eerste voorlopige uitslagen. De uitslagen zijn live te volgen via schermen. Daarnaast kunnen aan-wezigen kijken naar de verkiezingsavond van de NOS en de uitzending van Omroep Zeeland, brengt de Commissaris van de Koning Han Polman een bezoek aan deze bijeenkomst en zijn er interviews met de kandidaat-bestuurders. 

De voorlopige uitslag op partijniveau wordt bijgehouden op www.scheldestromen.nl/verkiezingen. We streven ernaar om de voorlopige uitslag op per-soonsniveau later die week ook op de website bekend te maken. Op donderdag 23 maart om 10.00 uur wordt de uitslag en de zetelverdeling definitief vastgesteld tijdens de openba-re zitting van het Centraal Stembureau.