Stage

Bovenstaande foto is genomen voor de coronatijd, maar stagiairs zijn nog steeds welkom! 

Kun je stagelopen bij het waterschap?

Vaak wel! Onze organisatie is groot dus hebben we veel collega’s die jouw frisse blik graag gebruiken. Niet om een tekort aan medewerkers op te vangen, maar omdat we het belangrijk vinden je te helpen je opleiding goed af te ronden. We hebben regelmatig stageplaatsen op het gebied van waterbeheer, personeelszaken, werktuigbouw, juridische zaken, civiele techniek, zuivering- en installatiebeheer, vormgeving, communicatie, verkeerskunde, managementassistent, procestechniek, watermanagement en automatisering. Ook in de coronatijd vinden we het belangrijk om stageplaatsen te bieden. 

Hoe kun je solliciteren?

Gewoon door een mailtje te sturen aan stage@scheldestromen.nl We leggen je brief en cv voor aan de afdeling. Als we plaats hebben, nodigen we je uit voor een gesprek. Dat proberen we zo snel mogelijk te doen, je krijgt sowieso een reactie.

Krijg je een stagevergoeding?

Ja! Als je mbo-student bent krijg je € 350,- per maand. Hbo en wo-studenten krijgen € 400,- per maand. Deze bedragen zijn bruto.

Waarom zou je voor een stage bij het waterschap kiezen?

We zien je als een echte collega, dus we helpen je op weg, krijgt een laptop te leen, ervaart de informele werksfeer en krijgt flexibele werktijden. Je kunt werken tussen 7.00 en 19.00 uur. Begin je later, dan werk je gewoon wat langer door. Als je een terugkomdag hebt op school, mag dat onder werktijd. Ons hoofdkantoor in Middelburg ligt direct naast het trein- en busstation, goed bereikbaar dus! Daarnaast werken mensen graag bij ons vanwege het maatschappelijke belang. Het waterschapswerk doet er echt toe. Je werkt mee aan een veilig Zeeland.

Hoe is het om stage te lopen?

Van wie kun je dat beter horen dan van oud-stagiairs? We vroegen stagiairs om elkaar te interviewen!

Joran Huibregtse, hbo civiele techniek 

Madelief Pouwer, hbo bedrijfskunde 

Willem ten Klooster, hbo communicatie 

Nick Hannewijk, hbo Aquatische Ecotechnologie
Jenna van den Heuvel, hbo Human Resource Management
Max Coppoolse, mbo Mediavormgeving
Josephine Hermsen, mbo Management assistent
Tonya van Tol, hbo Journalistiek
Nina Huiszoon, mbo Management assistent

 

Wat doet het waterschap?

Veel mensen weten niet zo goed wat het waterschap doet. Dat we zorgen voor sterke dijken en duinen is vaak nog wel bekend. Maar dat we ook 4.000 kilometer polderwegen en 12.000 kilometer sloten hebben? We zijn dagelijks bezig met  thema’s als waterveiligheid, klimaat, zoetwater, circulaire economie en zeespiegelstijging. Zo werken we met 470 waterschappers aan een veilig Zeeland. Ook iets voor jou?