Scheldestromen genomineerd voor KoopWijsPrijs

06 dec 2017

Waterschap Scheldestromen is genomineerd voor de KoopWijsPrijs. De KoopWijsPrijs is een initiatief van de Tweede Kamer en is bedoeld om maatschappelijk verantwoord inkopen bij overheden te stimuleren. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op 14 december 2017.

Dijkgraaf Toine Poppelaars nam woensdag 6 december de nominatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in ontvangst. Poppelaars: “We zijn blij met deze nominatie en trots op onze medewerkers die hier hard aan werken. Het is belangrijk dat we duurzaam inkopen. Zeker omdat we als waterschap in ons werk met de directe gevolgen van klimaatverandering te maken hebben. Daarom handelen we bij alles wat we doen, ook bij het inkopen, zo milieubewust mogelijk en met oog voor de maatschappij en de bedrijfsefficiency.”

Actieplan

Scheldestromen is genomineerd omdat er een concreet actieplan ligt (Aanpak Duurzaam Grond-, Weg-, en Waterbouw), omdat de samenhang met andere beleidsterreinen van het waterschap in beeld is gebracht (bijvoorbeeld bij het investeren in projecten) en omdat er ruimte voor de circulaire economie wordt gegeven. Met dit laatste wordt bedoeld dat afvalstoffen weer een grondstof voor het waterschap en anderen kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan maaiafval waar weer piketpaaltjes en bankjes van gemaakt kunnen worden.

De KoopWijsPrijs wordt op 14 december door staatssecretaris Van Veldhoven - Van der Meer aan de winnaar uitgereikt tijdens het MVI congres Samen Werkt! te Maarssen. Naast Scheldestromen zijn er nog vijf andere overheden genomineerd.