Sabewa Zeeland verstuurt belastingaanslagen 2021

17 feb 2021

Tussen 22 en 26 februari 2021 ontvangen inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een aanslag voor zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen. Eind maart valt de aanslag waterschapsbelastingen op de mat in de gemeenten Middelburg, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen. De inwoners van deze gemeenten ontvangen de aanslag voor de gemeentelijke belastingen via hun eigen gemeente.

Aanslag in Berichtenbox of in de brievenbus

Bent u aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox. De Berichtenbox vindt u op mijnoverheid.nl. Bent u niet aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag per post.

Vragen over uw aanslagbiljet

Meer informatie over de belastingaanslag vindt u op de achterzijde van het aanslagbiljet of op onze website www.sabewazeeland.nl. Als u vragen heeft over uw belastingaanslag of het niet eens bent met uw aanslag, kunt u contact met ons opnemen. Wij willen net als u dat alles klopt. U kunt uw vraag stellen via een contactformulier de website van Sabewa Zeeland. Daarnaast zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 – 13:00 uur via telefoonnummer 088-9995800.

Rechtstreeks contact met taxateur

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw woning? Stel uw vragen direct aan onze taxateurs! U kunt een email sturen naar taxateurs@sabewazeeland.nl. U krijgt binnen 5 werkdagen antwoord op uw vraag. U kunt uw
taxatieverslag downloaden via www.sabewazeeland.nl. Wilt u bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde? Dat kan kosteloos bij Sabewa Zeeland. Dien daarom uw bezwaar rechtstreeks in via de website www.sabewazeeland.nl
of stel uw vraag via het e-mailadres taxateurs@sabewazeeland.nl.

Betaling

De betaling van de termijnbedragen regelt u zelf door een automatische incasso af te geven via onze website of door zelf het bedrag over te maken vóór de genoemde vervaldata. U kunt voor de betaling ook gebruik maken van de QR-codes op het aanslagbiljet om de betaling rechtstreeks digitaal in uw bankomgeving uit te voeren. Let op, als u via de QR code betaalt, wordt het bedrag direct van uw bankrekening afgeschreven.

Maatregelen 2021 vanwege COVID-19

Ondernemers uit de sectoren horeca, sport en cultuur ontvangen eind februari 2021 nog geen belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Deze belastingaanslag volgt later dit jaar, uiterlijk voor 1 juli aanstaande.
Heeft u problemen om de aanslag tijdig te betalen, dan kunt u een betalingsregeling met ons afspreken of uitstel van betaling aanvragen. U kunt hiervoor mailen naar innen@sabewazeeland.nl of contact opnemen via 088-
9995800 (tussen 9.00 - 13.00 uur).

Kwijtschelding

Als u recht heeft op kwijtschelding, dan ziet u dit op de aanslag. Achter de belastingsoorten waarvoor kwijtschelding is verleend, staat een bedrag van € 0. Heeft u nog geen kwijtschelding ontvangen en denkt u wel
recht te hebben op kwijtschelding? Dan kunt u een kwijtscheldingsverzoek indienen via onze website www.sabewazeeland.nl.