Opening nieuw fietspad langs de Korenweg bij Lewedorp

12 okt 2017

Vandaag, 12 oktober 2017, opende waterschapsbestuurder Rian de Feijter-de Feijter samen met de wethouders Kees Weststrate en Ad Schenk en kinderen van basisschool de Leeuwerik het nieuwe fietspad langs de Korenweg. Er rijden veel fietsers, maar ook veel auto’s en landbouwvoertuigen over de Korenweg. Er zijn verschillende soorten weggebruikers met grote verschillen in snelheden. Door de komst van het fietspad over een lengte van 1.700 meter worden de snelle van de langzame weggebruikers gescheiden en is de Korenweg veiliger geworden voor iedereen. De dorpsraad Lewedorp kaartte een paar jaar geleden al aan dat de Korenweg onveilig was voor de fietsers die met name naar de sportvelden rijden. Het duurde enige tijd voordat de benodigde gronden in het bezit waren van het waterschap. Eerder dit jaar kon het fietspad worden gerealiseerd.


‘Zien en gezien worden’

De opening is onderdeel van een dag die in het teken staat van de verkeersveiligheid in Lewedorp. Basisschool de Leeuwerik, Veilig Verkeer Nederland, McCain, de dorpsraad Lewedorp, gemeente Borsele en waterschap Scheldestromen zorgden vandaag niet alleen voor een feestelijke dag, maar ook voor een leerzame dag. Het thema van de dag is ‘Zien en gezien worden’. Op school doen de kinderen mee aan een fietsverlichtingsactie en ze krijgen theoretisch en praktisch inzicht wat grote vrachtwagens betekenen in het verkeer. McCain voorziet iedereen in het dorp van een veiligheidsvestje.


Week van de Veiligheid

Deze verkeersveiligheidsdag valt in de Zeeuwse Week van de Veiligheid (www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek). Tijdens deze week wil de Veiligheidsregio Zeeland inwoners van Zeeland bewust maken van de gevaren in onze regio en hen attenderen op de informatie op zeelandveilig.nl. Daarom organiseert de Veiligheidsregio deze week activiteiten waar meerdere organisaties aan meedoen.