Open dag waterschap

Op 11 maart 2023 opent het waterschap zijn deuren. Breng een bezoek aan het kantoor in Middelburg of de rioolwaterzuivering in Terneuzen en kom alles te weten over de wereld van het water(schap). Leuk voor jong en oud!

Locaties: kantoor Middelburg, Kanaalweg 1 en rwzi Terneuzen, Frankrijkweg 8
Tijd: 10.30 - 15.30 uur
Toegang: gratis, aanmelden is niet nodig

Wat is er te doen?

Kantoor Middelburg

Tijdens een interactieve speurtocht door het kantoor maak je kennis met alle taken van het waterschap. Medewerkers uit alle takken van de organisatie laten hun werk zien, er zijn proefjes te doen, je kan een kijkje nemen in het lab of plaatsnemen op de stoel van de dijkgraaf. Maak kennis met het waterschap als werkgever en ga in gesprek met de kandidaten van de partijen die mee doen aan de waterschapsverkiezingen.

Zuivering Terneuzen

Ontdek 'de reis van het rioolwater' en zie wat er met jouw afvalwater gebeurt tijdens een rondleiding op de rioolwaterzuivering. En zijn er collega's die alles kunnen vertellen over de techniek achter het zuiveringsproces. Daarnaast vertellen medewerkers over het waterschapswerk, je kan leuke proefjes doen en ook hier is een verkiezingsmarkt met kandidaten van de deelnemende partijen.

Vervoer

Kantoor Middelburg

  • Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen voor het kantoor.
  • Het kantoor ligt direct naast het station en is dus goed bereikbaar per bus of trein.
  • Parkeren (betaald) kan in de parkeergarages aan de Kanaalweg of de Kousteensedijk (5 minuten lopen).

Zuivering Terneuzen

  • Genoeg parkeergelegenheid voor auto's en fietsen voor de deur.