Onderhoud aan waterschapswegen in volle gang

13 jun 2019

We zijn volop bezig met het jaarlijkse onderhoud aan verschillende waterschapswegen in Zeeland. Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, maar bij andere wegen kan het oplopen tot enkele weken. Dit jaar wordt ongeveer 160 kilometer aangepakt. Na het onderhoud voldoen de wegen weer aan de eisen van veiligheid en doorstroming.

Jaarlijks inspecteren we bijna 4.000 kilometer weg en voert daarna verhardingsonderzoeken uit op de wegen die voor onderhoud in aanmerking komen. Aan de hand van de uitkomsten bepalen we welke maatregelen nodig zijn. Dit kan variëren van plaatselijke reparaties, oppervlaktebehandeling, nieuwe asfaltlaag, nieuwe markeringen en complete reconstructies. De gegevens zijn te vinden op een kaart van alle Zeeuwse wegbeheerders via www.scheldestromen.nl/werkaandeweg

Voor de bouwvakvakantie worden verschillende wegen aangepakt waaronder onderstaande doorgaande en druk bereden wegen in Zeeland.

Gegevens werkzaamheden

 

Wegnaam

Plaats

Gegevens werk

Omleiding

 

Sint Pietersdijk

St. Kruis - Aardenburg

Asfalteren en grasbetontegels leggen

Voor alle verkeer

Appelstraat

St. Kruis

Oppervlaktebehandeling

Voor alle verkeer

Bakkersdam

Oostburg

Oppervlaktebehandeling en grasbetontegels leggen

Voor alle verkeer

Polderstraat

Zaamslag

Asfalteren

Voor alle verkeer

Schelpweg

Scharendijke

Asfalteren en grasbetontegels aanbrengen

Voor alle verkeer

Bartelmeetweg

Tholen

Asfalteren en grasbetontegels vervangen

Voor alle verkeer

Fietspad Baarlandsezandweg

’s-Gravenpolder

In de avonduren asfalteren van het fietspad

Voor alle verkeer

Zusterzand

Waarde

Asfalteren

Voor alle verkeer

Plasseweg

Waarde - Gawege

Asfalteren en grasbetontegels vervangen

Voor alle verkeer

Wat houden de werkzaamheden in?

Een weg met veel scheuren en sporen in het asfalt komt in aanmerking voor een reconstructie; de meest omvangrijke wegenklus. Gedurende enkele weken krijgt de weg een nieuwe fundering en nieuw asfalt. Asfalt verweert ook door het verkeer en de zon waardoor scheurtjes en kale plekken ontstaan. Deze wegen krijgen een nieuwe oppervlaktebehandeling. Is het asfalt er wat slechter aan toe, dan krijgt de weg een nieuwe asfaltdeklaag. Dit werk is meestal binnen een aantal dagen geklaard. Soms pakken we slechts kleine delen van een weg aan en duurt het werk niet langer dan een dag. Daarnaast brengen we de wegmarkering aan en zijn er wegen waarbij de bermen verstevigd worden met grasbetonblokken.

Enige overlast

We streven ernaar de overlast voor het verkeer en voor aanwonenden tot een minimum te beperken. Voor de meeste werkzaamheden moet uit veiligheidsoogpunt de weg voor het verkeer worden afgesloten. Als de werkzaamheden meerdere dagen duren, zorgen we voor omleidingsroutes waar dat nodig is. Het waterschap en de aannemer streven ernaar dat mensen altijd de toegang tot hun woning of perceel kunnen blijven gebruiken. Tot enige weken na het aanbrengen van een nieuwe verharding, kan er steenslag blijven liggen. Dit moet in de weg gereden worden. Gedurende de periode dat er nog steenslag ligt, stellen we een snelheidsbeperking in en worden mensen verzocht voorzichtig te rijden.