Nominatie Waterinnovatie prijs 2019

19 nov 2019

Waterschap Scheldestromen is met de innovatie Steenbekleding van baggerspecie op dijken genomineerd voor de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen in de categorie Waterveiligheid. 

Bij het bouwen en verstevigen van dijken wordt er gebruik gemaakt van steenbekleding. Samen met het bedrijf Netics kijken we naar hoe ‘baggerspecie’ uit de sloot gebruikt kan worden om blokken te maken met de sterkte van traditioneel beton. En we willen gaan testen hoe deze innovatieve steenbekleding kan functioneren op onze dijken. Naast de besparing op grondstoffenverbruik scheelt deze innovatie heel veel transport voor afvoer van bagger en aanvoer van steenproducten en leidt tot minder kosten, CO2-uitstoot en omgevingshinder. 

De Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen is inmiddels een bekend fenomeen geworden onder de waterschappen. Scheldestromen doet al vele jaren mee. In 2017 is het zelfs gelukt om met de multiflexmeter op de eerste plaats te eindigen binnen de categorie ‘Voldoende Water’.