Marieke en Jelle-Jan kozen voor Zeeland

Werk aan dijken nooit af

Na een paar jaar werken in de Randstad wist hij het zeker: hij wilde terug naar Zeeland. Jelle-Jan Pieterse (34) koos bewust voor waterschap Scheldestromen. Hij is er technisch adviseur waterkeringen. “Dit is echt zo mooi. Ik rijd in mijn vrije tijd op mijn racefiets over de veilige dijken waar ik aan werk.” Hij is ongelofelijk trots op wat ‘zijn’ waterschap allemaal doet. “De zorg voor veiligheid staat natuurlijk bovenaan, maar één plus één wordt hier vaak drie. Kijk naar de hele kustlijn tussen Breskens en Cadzand, hoe die is opgewaardeerd. Van een saaie dijk is het nu een aantrekkelijk gebied geworden met een jachthaven, een mooi natuurgebied en prachtige fiets- en wandelpaden.” De komende jaren is er werk genoeg. Jelle-Jan: “Voor 2023 beoordelen we de veiligheid van 425 kilometer primaire waterkering. Ondertussen verbeteren we waar nodig de waterveiligheid, waarbij we steeds de beste oplossing zoeken voor alle betrokkenen.”

Brak water: extra uitdagend

Ook Marieke van den Broeke (34) koos bewust voor Zeeland. Ze verruilde Gouda voor een dorp aan de Zeeuwse kust. “Toen onze tweede dochter werd geboren, vroegen we ons af of we dit haastige leven wilden houden. Nu wonen we heerlijk rustig en gaat mijn dochter lopend naar school.” Marieke werkt sinds een aantal maanden bij Scheldestromen als beleidsmedewerker waterkwaliteit en emissies. “In mijn werk heb ik te maken met diverse belanghebbenden zoals boeren en overheden, maar ook met verschillende eisen en wensen voor de waterkwaliteit. Ook zijn er extra uitdagingen omdat het water brak is.” Ze roemt de goede mogelijkheden tussen werk en privé en de ontspannen sfeer. “Het is een open organisatie met collega’s die passie hebben voor hun vak. Iedereen is heel makkelijk toegankelijk en je kunt zelf sturing geven aan je werkzaamheden.”

Werken bij Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen werkt met bijna 500 medewerkers aan een veilig Zeeland. Sterke dijken, veilige wegen, schoon en voldoende oppervlaktewater: daar doen we het voor. Zoetwaterbeschikbaarheid, klimaatverandering en zeespiegelstijging zijn uitdagingen die vragen om innovatieve oplossingen en samenwerking met inwoners, ondernemers en partners. Trekt de Zeeuwse rust en ruimte? Hier zijn de huizen nog betaalbaar, kunnen je kinderen op de fiets naar school en heb je het gevoel dat je de hele zomer vakantie hebt…

www.scheldestromen.nl/vacatures

Ook voor open sollicitaties, stages en tijdelijke banen bij ons Ingenieursbureau.