Let op! Valse berichten en valse verzoeken

18 nov 2021

Valse verzoeken

Het gebeurt helaas wel eens dat bewoners worden benaderd door mensen die zeggen namens het waterschap in de omgeving te asfalteren. Ze bieden aan om bijvoorbeeld een oprit mee te afsfalteren tegen een mooie prijs.  Dit gebeurde op 18 november in de omgeving van Dishoek waar het waterschap inderdaad wel aan het werk is. Het waterschap benadert bewoners nooit op deze manier. We vragen u daarom alert te zijn op dergelijke verzoeken en eventeueel melding te maken bij de politie. 

26 mei 2021

Valse berichten

Er worden nep berichten verstuurd over de waterschapsbelasting en Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. In deze berichten staat dat u te veel waterschapsbelasting heeft betaald. Door het invullen van uw rekeningnummer zou u het geld terugkrijgen. Deze berichten zijn bedoeld om u op te lichten. Klik niet op de link en verwijder het bericht. Ook vinden er telefoontjes plaats namens het waterschap waarin mensen erop gewezen worden dat ze hun waterschapsbelastingen nog niet voldaan hebben. Soms ook buiten kantooruren. Dit klopt niet. De heffing- en invordering van waterschapsbelastingen vindt plaats door Sabewa Zeeland.

Ook worden er nepmails verstuurd namens Waternet. Het lijkt alsof er nog waterschapsbelasting betaald moet worden aan Waternet. In Zeeland wordt de waterschapsbelasting niet door Waternet maar door Sabewa Zeeland opgelegd. Trap er dus niet in!

In de mail wordt u gevraagd geld over te maken naar rekeningnummer (IBAN) LT67 3250 0828 3935 7542 in Litauen. Maak geen geld over. Dit rekeningnummer is niet van Waternet. Criminelen proberen zo geld van u stelen.
U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.