Let op! Valse berichten en telefoontjes over waterschapsbelastingen

27 mei 2021

Er worden nep berichten verstuurd over de waterschapsbelasting en Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. In deze berichten staat dat u te veel waterschapsbelasting heeft betaald. Door het invullen van uw rekeningnummer zou u het geld terugkrijgen. Deze berichten zijn bedoeld om u op te lichten. Klik niet op de link en verwijder het bericht. Ook vinden er telefoontjes plaats namens het waterschap waarin mensen erop gewezen worden dat ze hun waterschapsbelastingen nog niet voldaan hebben. Soms ook buiten kantooruren. Dit klopt niet. De heffing- en invordering van waterschapsbelastingen vindt plaats door Sabewa Zeeland.

Ook worden er nepmails verstuurd namens Waternet. Het lijkt alsof er nog waterschapsbelasting betaald moet worden aan Waternet. In Zeeland wordt de waterschapsbelasting niet door Waternet maar door Sabewa Zeeland opgelegd. Trap er dus niet in!

In de mail wordt u gevraagd geld over te maken naar rekeningnummer (IBAN) LT67 3250 0828 3935 7542 in Litauen. Maak geen geld over. Dit rekeningnummer is niet van Waternet. Criminelen proberen zo geld van u stelen.
U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.