Kennismaking 'Politiek actief' van start

08 feb 2018

Vanavond begint de eerste avond van de introductie bij het waterschap voor aspirant-bestuursleden. Deze introductie is in samenwerking met ProDemos (het Huis van de Nederlandse democratie) ontwikkeld om mensen die geïnteresseerd zijn in het waterschapsbestuur kennis te laten maken met de organisatie en het waterschapswerk. Er hebben zich 53 geïnteresseerden aangemeld.

 

Waterschapsverkiezingen

Dijkgraaf Toine Poppelaars is blij: “Deze hoge opkomst bewijst dat het waterschapswerk leeft in Zeeland. Nieuwe gezichten zijn van harte welkom bij het waterschap en we hopen de deelnemers inzicht te geven in de taken van het waterschap en omgeving waarin het waterschap als bestuurslichaam opereert. Zeeland is een waterrijk gebied, dus ons werk gaat echt ergens over!”

De landelijke waterschapsverkiezingen vinden plaats in maart 2019. Voor Zeeuwsen die interesse hebben in het werk van het waterschap is de introductie een kans om een goede indruk te krijgen van het waterschap. Ook heeft de cursus tot doel om kiezers te enthousiasmeren voor het werk als bestuurslid. Eventueel kunnen zij zich aansluiten bij een politieke partij die bij hen past. Eerder ontwikkelde ProDemos een soortgelijke kennismaking voor gemeenten. Hier zijn goede ervaringen mee opgedaan.

De cursus bestaat uit 5 avonden en is gratis. De laatste avond is donderdag 22 maart, de dag waarop de algemene vergadering van het waterschap gehouden wordt. De cursisten ontvangen uit handen van dijkgraaf Poppelaars een certificaat van deelname.