Innovatie: van goede ideeën werkelijkheid maken

Scheldestromen wil innovatief en duurzaam zijn

 

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig innovatief en duurzaam moet zijn om er nog bij te horen. Toch is dat niet de reden waarom het waterschap innovatie en duurzaamheid nastreeft. Door te innoveren willen we op een slimmere manier onze kerntaken uitvoeren. We willen doelmatiger werken en daarmee goedkoper zijn voor u. Maar we willen ook een interessante werkgever en samenwerkingspartner zijn. Ten slotte moeten wij beslissingen nemen die maatschappelijk verantwoord zijn. Wij willen bijdragen om een betere wereld te creëren. Bij innovatie moet je van goede, vernieuwende ideeën werkelijkheid willen maken. Dat willen we graag.

 

Bij Scheldestromen hebben we verschillende innovaties

Ruim dertig innovaties hebben we gebundeld in ons innovatieboekje (pdf, 3,03 MB). Portefeuillehouder innovatie, Gert van Kralingen, overhandigde dit boekje op 1 juni 2017 aan de algemene vergadering

 

Een duurzaam kantoor

Ons kantoor in Middelburg is ruim twaalf jaar oud. In 2004 is al goed nagedacht over de duurzaamheid van het gebouw.

  • We hebben 500 m2 zonnepanelen op het dak die voor 35 huishoudens energie kunnen opwekken. De opgewekte energie gebruiken we zelf.
  • Op de derde verdieping hebben we onder een terras een groot grijswaterbassin. Al het regenwater dat op het kantoor valt, wordt daarin verzameld. Daar kunnen we mooi alle toiletten mee doorspoelen.
  • Bij de bouw is gebruik gemaakt van natuurvriendelijke materialen: goed hout, leemstuc (een natuurlijk materiaal) op de muren en kunststof leidingen (geen lood, zink of koper).
  • Lichtsensoren zorgen dat het licht minder wordt zodra er meer daglicht binnenkomt en er zijn spiegels om het daglicht te weerkaatsen. Zo verbruiken we minder elektriciteit.

 

Innovatieboek (pdf, 3,03 MB)