Informatie voor partijen

Verkiezingsbrochure

Partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen moeten met veel zaken rekening houden. Alle informatie voor partijen en kandidaten hebben we gebundeld in deze brochure (pdf, 193 kb).

Registratie van partijen

Lees hier meer over de registratie, data, waarborgsom en benodigde formulieren.

MijnStem

Op 19 december kwamen 11 partijen bijeen om samen te bepalen welke stellingen opgenomen worden in de stemhulp.  Voor de partijen zijn de volgende data nu van belang:
23 december uitnodiging voor positinering op de stellingen
15 januari deadline inlveren positionering
17 januari controle onderzoekers 
week 6 MijnStem live

Verkiezingskrant

Binnenkort ontvangen alle partijen informatie over de planning of over wat er moet worden aangeleverd. De krant wordt opgenomen in alle huis-aan-huis kranten. Daarnaast komt er een digitale versie en worden er enkele gedrukt.

Verkiezingsdebat

Op 15 februari organiseert Omroep Zeeland een verkiezingsdebat bij ons kantoor in Middelburg. Binnenkort ontvangen partijen hier meer informatie over. Op ongeveer 5-6  dilemma's verwacht Omroep Zeeland een korte reactie van de partijen om zo te bepalen wie met elkaar daarover in debat mag.

Waterschapsdag

Op 11 maart  is er een waterschapsdag in Middelburg en Terneuzen. Op beide locaties krijgen partijen de mogelijkheid om deel te nemen aan een verkiezingsmarkt waarbij ze in gesprek kunnen met bezoekers. Ook hierover volgt binnenkort meer informatie.

Plakplaatsen verkiezingsposters

In verschillende gemeenten kunnen partijen hun posters ophangen. Soms regelt een gemeente een digitaal stembord. Daarvoor moet u zelf uw poster aanleveren. Klik voor meer informatie.