Huurovereenkomst kustparkeerterreinen

04 mrt 2021

De gemeente Veere gaat alle kustparkeerterreinen op het Veerse grondgebied van ons huren. We sluiten een contract af tot 2050. Hiermee kan de gemeente het uniforme beleid; betaald parkeren langs de hele kust waarbij de dagtoerist meebetaalt aan de voorzieningen, gaan uitvoeren.  

Wij zijn blij dat we een goede partner hebben gevonden die ons ontzorgt in het beheer van deze terreinen en dat er goede afspraken gemaakt kunnen worden over de inkomsten. 

20 kustparkeerterreinen in 2021

Dertien parkeerterreinen verhuurden we al aan de gemeente. De voorbereidingen voor de zeven terreinen die we nieuw verhuren nemen nog enige tijd in beslag. Het is nog iet duidelijk vanaf wanneer de gemeente daar betaald parkeren invoert.

Wat doen ze met de inkomsten?

De parkeerinkomsten komen onder andere ten goede aan de verbetering van de voorzieningen in het strand- en kustgebied. Investeringen die bijdragen aan een leefbare omgeving voor zowel inwoners als voor toeristen. Denk onder andere aan extra recreatief zand op het strand (zandfonds), aanpassingen aan de infrastructuur, verbetering van duinovergangen, toegankelijke stranden en douches. 

De kustparkeerterreinen knapt de gemeente gefaseerd op. Denk hierbij aan toiletten, meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en vergroening. 

De parkeerterreinen 

13 terreinen die de gemeente al huurde:
Galgeweg (Koudekerke), Strandweg (Koudekerke), Valkenisseweg (Valkenisse), Randduin aan Strandweg (Domburg), De Vier Hoogten Duinweg (Domburg), Oranjezon Kon. Emmaweg (Vrouwenpolder), Breezand Fort den Haakweg (Vrouwenpolder), Van Woelderenlaan (Vlissingen), Westhove Domburgseweg (Domburg), Resto Veersegatdam (Veere), Strand Veersegatdam (Veere), West Veersegatdam (Veere), Midden Veersegatdam (Veere). 

7 terreinen die de gemeente nieuw huurt in 2021
Einde Langstraat (Zoutelande) en in Westkapelle: Einde Joossesweg, Einde Zuidstraat, Hogeweg, Einde K.de Vosweg, Einde Baaiweg en Einde Trommelweg (Noordduine). 

3 terreinen die later worden toegevoegd aan de huurovereenkomst 
Westduin (overgang Strandpaviljoen Vloed), De Bucksweg (tussen Zoutelande en Westkapelle) en Buitentalud Zeedijk (Westkapelle).