Gemeente Veere, DNWG en waterschap zetten samenwerking kracht bij

19 nov 2018

De gemeente Veere, DNWG en waterschap Scheldestromen werken samen voor de herinrichting van de Middelburgseweg en Walcherseweg tussen Middelburg en Grijpskerke. Om die samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden alle partijen vandaag, 26 november, een overeenkomst. Met de ondertekening verklaren alle partijen gezamenlijk het project Walcherseweg-Middelburgseweg te realiseren.

 

De overeenkomst is ondertekend door burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere, directeur Koen Verbogt van DNWG en dagelijks bestuurder van het waterschap Rian de Feijter-de Feijter.

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten begin 2019. Deze omvatten de verbreding van het fietspad, nieuw asfalt op de weg en 60-kilometermarkering, de aanleg van verkeersplateaus, het snoeien en rooien van beplanting, de herinrichting van de kern Buttinge. Waterschap en gemeente willen met deze maatregelen de omgeving veiliger maken voor alle weggebruikers. DNWG gaat op die locatie ook aan het werk. Zij verzwaren het elektriciteitsnet tussen Middelburg en Grijpskerke en maken het daardoor toekomstbestendig. Door alle werkzaamheden te combineren, wordt eventuele overlast zo veel mogelijk beperkt.

 

Planning

Op maandag 17 december organiseren de partijen een inloopavond waarin zaken als fasering van de werkzaamheden en omleidingsroutes aan de orde komen. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in Hof Poppendamme. De werkzaamheden starten op 14 januari. Aannemer KWS Infra uit Roosendaal begint dan met de kabels en leidingen en het verbreden van het fietspad en aan de rijdbaan. Het is de bedoeling om de werkzaamheden eind april af te ronden.