Coronavirus: waterschapswerk gaat gewoon door, medewerkers werken zoveel mogelijk thuis

02 apr 2020

In verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen wij de adviezen van RIVM en de Rijksoverheid. Dit betekent dat we onze medewerkers hebben gevraagd tot en met 28 april 2020 thuis te werken wanneer dat kan. Ons hoofdkantoor blijft gewoon geopend. Kijk voor meer informatie op www.zeelandveilig.nl. Op deze pagina zijn nadere updates te vinden m.b.t acties en maatregelen die het waterschap neemt in relatie tot het coronavirus.

Persbericht: Waterschapwerk gaat door!

Persbericht Sabewa Zeeland 25 maart 2020: Maatregelen gevolgen coronavirus

RIVM: corona aangetroffen in rioolwater

 

Waterschap betaalt facturen eerder uit

Waterschap Scheldestromen heeft besloten om alle goedgekeurde facturen van leveranciers eerder uit te betalen. Normaal gesproken gebeurt dit enkele dagen voor de vervaldatum van een factuur. Door de betaaldatum 2 tot 3 weken eerder te laten plaatsvinden krijgt het bedrijfsleven wat extra financiële ruimte in deze moeilijke tijd van het coronavirus.

Waterschapsbelastingen

In verband met de situatie rond het coronavirus gaat Sabewa Zeeland coulant om met de invordering van de gemeentelijke- en de waterschapsbelastingen. Lees: invordering belastingen. De informatiebalie is gesloten en Sabewa Zeeland is verminderd telefonisch bereikbaar. Wij vragen u om eventuele vragen zoveel mogelijk per e-mail te stellen.

Bereikbaarheid

We blijven dus gewoon bereikbaar. Wel kan het voorkomen dat vragen en verzoeken minder snel worden afgehandeld. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bijeenkomsten

Interne en externe bijeenkomsten worden afgelast. Dit geldt ook voor rondleidingen op zuiveringen en gastlessen. Deze maatregelen blijven tot en met 31 maart 2020 van kracht. Het huren van vergaderruimten door externen is tot 28 april niet mogelijk.