Aanleg fietspad tussen Kortgene en Colijnsplaat

Officiële opening: vrijdag 15 maart 2019

Maandag 13 augustus zijn we gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Kortgeenseweg, Emelissedijk en Colijnsplaatseweg. Op dinsdagavond 14 augustus hebben we een inloopavond georganiseerd voor belangstellenden in Dorpshuis De Brug in Colijnsplaat.

 

Het fietspad

Over deze bijna vijf kilometer lange route rijden fietsers, maar vooral veel auto’s en landbouwvoertuigen. De verschillen in snelheid van de gebruikers op deze weg zijn groot en de maximumsnelheid op een groot gedeelte van de weg is 80 kilometer per uur. Omdat deze route belangrijk is voor de bereikbaarheid, willen we de snelheid zo houden. Dit betekent dat de fietsers een veiligere plek krijgen op een vrijliggend fietspad naast de doorgaande weg. Na de aanleg van het fietspad voorzien we de doorgaande weg van belijning die bij de maximale snelheid van de weg hoort. Ook de kruising van de Kortgeenseweg met de Molendijk ter hoogte van Kortgene wordt heringericht. Gelijktijdig voeren we onderhoud uit aan de doorgaande weg. De werkzaamheden zijn begin november 2018 gereed.

 

Inloopavond

Waterschapsbestuurder Rian de Feijter-de Feijter, waterschappers betrokken bij de uitvoering en de aannemer Dura Vermeer waren tijdens deze avond aanwezig om aan de belangstellenden te vertellen over het tracé van het fietspad, de werkzaamheden, de omleidingsroutes en om vragen te beantwoorden.

 

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de doorgaande weg af te sluiten. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven door middel van borden.

 

Aanpassing viaduct

Voor de aanleg van het fietspad moet ook het viaduct over de N255 Oostwestweg worden aangepast. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren zal de rijbaan van de N255 worden afgesloten ter hoogte van het viaduct tussen de op- en afritten. Het doorgaande verkeer op de Oostwestweg kan gebruik maken van de aanwezige op- en afritten met de bijbehorende snelheidsbeperkingen.

 

Veelgestelde vragen, tekeningen en de omleidingsroutes

Tijdens de inloopavond zijn verschillende vragen over het project gesteld. Meer informatie over het project vindt u in de veelgestelde vragen.
Het ontwerp van het nieuwe fietspad is aan de hand van tekeningen toegelicht. De presentatietekeningen zijn onderstaand te vinden. Kaart 1 geeft het ontwerp van het fietspad aan bij Kortgene en kaart 9 eindigt bij Colijnsplaat.

Kaart 1 fietspad
Kaart 2 fietspad
Kaart 3 fietspad
Kaart 4 fietspad
Kaart 5 fietspad
Kaart 6 fietspad
Kaart 7 fietspad
Kaart 8 fietspad
Kaart 9 fietspad

 

Het overzicht van de wegafsluitingen en de omleidingsroutes vindt u hier.